Terra radiant - Instal.lacions individuals i industrials

El terra radiant és un dels millors sistemes per escalfar l'habitatge per la seva contribució a l'estalvi energètic del mateix i perquè proporciona una calor ben saludable, fet que incrementa la sensació de confort i benestar a la llar. El terra radiant és un sistema de calefacció instal·lat sota el paviment que funciona mitjançant conductes d'aigua. L'aigua, prèviament escalfada a una instal·lació convencional o renovable.

El terra radiant que es complementa amb una instal·lació solar és el més aconsellable a les noves construccions ja que opera a baixa temperatura, fet que redueix el consum. L'estalvi energètic del sòl radiant respecte als sistemes de radiadors radica en que als segons la temperatura de l'aigua està a 70º, de manera que el salt tèrmic és major que a la calefacció radiant, que funciona amb una temperatura de 40º, i que comporta un consum d'energia menor que amb el sistema de radiadors.

Si estàs pensant en instal·lar el terra radiant el seu habitatge per les seves avantatges des del punt de vista ecològic, l’aconsellem que tinguis en compte els següents aspectes:

  • Fes-ho, sobretot, si has de reformar el teu immoble o si l'estàs construint de nou, ja que és possible que es generin residus a les “obres” per tal d'aconseguir aquesta finalitat.
  • Escull bé el tipus de sòl que vulguis instal·lar, ja sigui ceràmica o fusta. El millor en aquests casos és deixar-se assessorar pels experts i seguir els consells tècnics dels instal·ladors.

Múltiples opcions eficients per a la llar

Són molts els avantatges d'aquesta mena de terres, ja que, a banda de la seva estètica o del seu confort, poden ser una opció eficient per a la teva llar. Tot i que la conductivitat tèrmica és l'argument més comunament utilitzat a l'hora de valorar el tipus de terra a escollir, és important destacar que existeix una falsa creença sobre la incompatibilitat amb els paviments de fusta, perquè s'ha comprovat que als sistemes de calefacció/refrigeració radiant la fusta també està entre els materials considerats com de conductivitat tèrmica mitjana, tal com passa amb la majoria dels materials usats al sector de la construcció.

La calor més saludable

Entre els principals beneficis del sistema destaca l'emissió d'una calor més saludable que la proporcionada per altres modalitats de calefacció, ja que aquesta s'irradia de la superfície cap a dalt, transmetent una sensació de confort major que amb d'altres instal•lacions.

Amb el terra radiant la temperatura es manté uniforme a tota la casa (uns 20ºC) i no es genera la pols ni la humitat ambiental pròpia de les opcions de calefacció que tan negativament afecten la salut dels residents.

Altres avantatges d'aquesta proposta, comparada amb el sistema de radiadors, són la seva contribució a la seguretat dels inquilins i a l'absència de brutícia a l'habitatge. Al no disposar de radiadors, les parets no presenten l'ennegriment ocasionat pels moviments de l'aire d'aquests aparells; a més, els inquilins de l'habitatge no correran riscos de cremades o fregaments generats pels mateixos radiadors..


Treballem amb diferentes marques..